Sammenlign raske penger. Les og lær mer om raske penger

Raske penger er, som navnet selv sier, lån hvor man får pengene til bankkontoen raskt, ofte innenfor noen få timer.

Långivere Eff. rente Rating

Eks: 25k o/5 år, 15,13%, etb 695. Tot: 35008.
15,13 % Søk lån

Eks: 65.000 o/5 år, 16,84%, etb 650. Tot: 94150.
16,84 % Søk lån

Eks: 10k o/5 år, 37,37%, etb 293. Tot: 27580.
37,37 % Søk lån

Lånebeløp

Raske penger er vanligvis små lån med beløp på X kr til Y kr, (Høyere beløp tar som oftest lengre tid å overføre og långiverne blir nødt til å gjennomføre mer omfattende sjekk på søkerens private økonomi). Beløpet på et raskt lån er klart avhengige av hvor mye man vil låne. Selv om ulike banker og långivere kan fokusere på forskjellige beløp, låner noen av dem kun mindre beløp, mens andre tilbyr et bredere spekter. Så, før man bestemmer over hvilken bank man vil besøke for et raskt lån, kan det være en god idé å vurdere hvor mye man tenker på å låne.

Lånekrav

For å kunne ta et raskt lån er det krav på at man er myndig, altså 18 år gammel. Det er også krav på at men har en tilstrekkelig privat økonomi for å ta opp et raskt lån. Ulike långivere har ulike regler om søkerens kredittverdighet; noen långivere vil godkjenne søknaden uansett om man har noen oversikt over ubetalte regninger, mens andre pleier å nekte søkere med dårlig kreditt historie. Når man sammenligner långivere som tilbyr raske penger, må man sørge for å bli kjent med sin egen kreditt historie og så se på deres betingelser og krav om ens kredittverdighet.

Låneperioden

 

Det er vanligvis en låneperiode på 30 dager for et raskt lån siden det er, som oftest, snakk om mindre lån. Det kan skje derimot an noen långivere har andre vilkår. Dersom nedbetalingsperioden ikke er angitt for et raskt lån, er skyldneren forpliktet til å tilbakebetale lånet innenfor en seks-ukers periode i samsvar med den norske sivilloven. Imidlertid er det svært uvanlig at en långiver ikke oppgir nedbetalingsperiodene i vilkårene sine. Som alltid er det klokt å gå gjennom långivernes vilkår og sjekke hvor lang nedbetalingstid det er på et raskt lån.

Andre kostnader

 

Når det er snakk om raske penger, er det vanligvis mange kostnader forbundet med lånet bortsett fra ulike rentegebyr. Det er viktig å merke hvorvidt et lån selv krever renter; noen av långivere som tilbyr raske penger tar kun et visst gebyr. Det er en ting som det er viktig å være klar over siden det kan skje at disse avgiftene ikke er fradragsberettiget, liksom det er saken med renter. Når man sammenligner lån skal man ikke glemme å se på andre tilleggsavgifter; det kan f. eks. være forskjellige gebyr ved forsinket betaling. Dersom man glemmer å tilbakebetale sitt raske penger i tide, kan det bli ganske kostbart med disse gebyr ved forsinket betaling.

Nedenfor kan du finne noen kjappe poeng som er bra å tenke på når man skal avgjøre om et raskt lån er en god idé eller ikke.

  • Det koster ca. X kr å ta opp et raskt lån på Y kr. Et raskt lån på X kr koster ca. Y kr. Man skal sørge for at man virkelig trenger å ta opp et lån samt vurdere alltid hvor mye det er man trenger å låne siden alle lån koster penger.
  • Bruk ikke et raskt lån for å nedbetale andre gjeld.
  • Man skal alltid sammenligne ulike långivere og deres vilkår, så man er sikker på at prisen man betaler for raske penger er så lav som mulig. Dersom du vil sammenligne og søke om et lån, bare klikk her