Rente – betydningen av ordet

Renten er beløpet en låntaker blir belastet av en for å låne penger. Renten er, med andre ord, den pris man betaler for å ta opp et lån. Renten kan bli presentert som en årlig prosentandel av lånets hovedstol, også kalt årlig prosentsats (APR). Dersom renten gjelder en bestemt låneperiode, heter det enkel rente.

Långivere Eff. rente Rating

Eks: 25k o/5 år, 15,13%, etb 695. Tot: 35008.
15,13 % Søk lån

Eks: 65.000 o/5 år, 16,84%, etb 650. Tot: 94150.
16,84 % Søk lån

Eks: 65k o/5 år, 16,84 %, etb 650. Tot: 94150.
16,84 % Søk lån

[vc_Under Armour Speedform Studiolux Review accordion el_position=”last”]

Ulike rentetyper

Ved å dele lånebeløpet med hovedstolen, får du renten. Både låneperioden og størrelsen på lånet påvirker størrelsen på renten. Det finnes forskjellige typer rente – nominell og reell. Nominell rente er renten uten justering for inflasjon. Med realrenten, på den andre siden, tas inflasjonsindeksen i betraktning. Realrenten er den nominelle rente minus inflasjon. Åpenbart er det svingninger i inflasjonsindeksen en risiko både for långivere og låntakere, fordi realrenten endres med inflasjon bevegelser.

Det er også noe som heter flat rente. Flat renten belastes på hovedstolen. Dette betyr at selv om gjelden minskes med tiden på grunn av tilbakebetaling, skal du fortsatt betale rente basert på det opprinnelige lånebeløpet.

Hvorfor rente?

Noen påstår at renten har en negativ effekt på samfunnet og hevder at det er Golden Goose Superstar Rebajas nettopp rentene som øker inflasjonen. Hvorfor har så de Golden Goose Superstar Sneakers Sale fleste bankene renten? Det kan være risikabelt å låne penger ut. Långiveren kan aldri være Parajumpers Ugo sikker på om låntakeren vil være i stand til å tilbakebetale pengene. Långiveren krever derfor en rente for å sikre at han vil, i det minste, få noen penger tilbake dersom låntakeren ikke klarer å nedbetale lånet. Dersom rentenivået senkes, kan det noen ganger gi økonomien en kortsiktig styrke. Dvs. at en lav rente vil oppmuntre flere folk til å ta opp lån og dermed investere mer.

[/vc_accordion]